Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İskilip Ziraat Odasınca hazırlanan ve proje bütçesi 6 milyon TL olan ek bütçeyle birlikte 9 milyon TL olacağı tahmin edilen, dondurarak sebze, meyve kurutma projesi DOKAP tarafından kabul edildi.
Projenin hayata geçmesi ile birlikte çiftçiler taze olarak hasat ettikleri meyve ve sebzelerini dondurarak kurutabilecek ve sağlıklı, güvenilir gıda koşullarında üretim yapabilecek. Hiçbir besin kaybına uğramayan ürünler, daha kolay ve daha iyi fiyatlara pazarlama imkânına kavuşabilecek. Mevsiminde bol miktarda üretilen meyve ve sebzeler, tesiste kurutma işlemlerinden geçtikten sonra raf ömrü uzun, lezzet ve aromasını kaybetmeycek. Kaliteli ürün halini alan besinler, kış aylarında da tüketilebilecek ve İskilip'te ilçe ekonomisine katkı sağlamış olacak.
Bu projeyle elde edilecek olan meyve tozu ve protein tozu gibi yan ürünlerin de olacağı belirtildi. Bu sayede yöredeki ürünlerin en ufak parçasına kadar değerlenmiş olacağı ve yöreye ciddi katma değer sağlayacağı düşünülüyor.
İskilip Ziraat Odasınca, tesisin kurulumun gerçekleşmesi ile birlikte yapılacak üretimin, baştan sona kadar Gıda Mühendisi kontrollerinde gerçekleştirileceğini belirtildi. Tesiste çalışmak üzere ise 5 kadın işçinin istihdam edileceği bilgisi de verildi.